Startsidan   Om projektet   Kontakt Beställ Arkiv  


Viktiga möten och visitkort

 
Yesyes. Så... Den här dagen började med en utmaning för mitt lokalsinne. Detta resulterade i att jag nästan körde vilse på Flygstaden. Varför jag skulle ut dit från början var för att jag skulle träffa Håkan Walhed, som är min rådgivare för mitt UF-företag och min kontaktperson på Skånetryck - tryckeriet som sponsrar mig. Vi skulle prata om detaljerna för hur allt det här ska "gå till" och fylla mitt huvud med viktig information. Vi bestämde bland annat att det ska vara obehandlat (var det så det hette?) papper, att det ska vara hårdare, genomskinlig plast som försättsblad (är det det man kallar det för?), var deras logo ska sitta någonstans och hur jag ska behandla bilderna innan tryck.
 
Jag brukar, ärligt talat, bli jättenervös innan jag ska på sådana här grejer - viktiga möten och sånt - och jag vet inte varför. Men, jag kände att jag kunde vara lugnare idag eftersom jag träffat Håkan förut och visste att jag inte hade något att vara nervös för. Så det här var ett snabbt och bra möte.
 
På måndag börjar första veckan av de två projektarbetsveckorna vi kommer att ha. Och det är då det smäller till ordentligt. Då ska jag ta och redigera alla foton som skall vara med i kalendern, räkna ut hur många blad den kommer innehålla, hitta eller skissa på en bra datum-layout - ja, bli klar helt enkelt. Så jag har lagt en deadline för mig själv: söndagen den 16 december i vecka 50 - då ska allt vara klart för tryck.
 
När jag berättade det här för Håkan innan, vilket också var första gången jag sa det högt och inte bara tänkte det, kände jag en liten sklump i magen. En klump blandad av nervositet och förtjusning på samma gång.
 
Jag håller alla tummar jag har på mig själv för att jag ska hinna klart till deadline.

Första bilden tagen!

 
Nu är jag på gång! Första fotot som ska vara med i kalendern är tagen. (Det är inte precis den här bilden dock. Det här är bara en smygtitt på hur det kan se ut.)
 
Det är min syster Caroline och hennes pojkvän Patrik som insisterade på att vara med i kalendern och självklart får de det!
 
Vecka 49 och 50 är det PA-veckor och då ska jag ha alla bilderna klara. Skånetryck, som är tryckeriet jag har valt att jobba med, ställer upp med sponsring för trycket på 150 exemplar. Ett stort jubel till dem!
 
Kommer snart med mer uppdatering!

Evighetsfunderingar och nya idéer

 
Något sådant här, fast mycket annat också, såg senaste fotograferingen ut. Det kändes ganska bra att fota (fast med Markus Krunegård i högtalarna känns allting bra), tror det börjar sitta nu, allt det där med lampor och blixtrar och ljus.
 
Kom på mig själv att drömma om projektarbetet imorse. Jag börjar känna lite tidspress nu, så här, inte ens två månader kvar till jul. Tiden strömmar iväg, det vill jag lova!
 
När jag vaknade imorse och tittade ut genom fönstret fick jag syn på två gubbar ute på gården som försökte få in en gammal teve på hjul i en bil. Jag började le, så som jag alltid gör när jag ser gamla, fina saker. Fick en bild framför mig när barn och föräldrar satt framför teven och stirrade av förundran på att en maskin kunde visa bild. Ser framför mig barnen som sitter med vidöppna ögon och fascineras och drömmer om att någon gång få vara en av människorna i teven. Det gav mig en ny idé för en bild.
 
"Jag gillar saker utan mening."

Ge upp och det blir nåt' nytt

 
Har nog den konstigaste packningen i min resväska idag: en "Chaplin-hatt", en hårddisk (kanske inte jättekonstigt), en spegel, en mjölkskummare(!!), ett extra minneskort (inte heller så konstigt, kanske), två anteckningsböcker, gårdagens tidning, två lösmustascher. Och inte nog med det, jag svängde inom stan innan och gick in på caféer och resturanger och frågade om jag kunde låna en cappuchinomugg över dagen. Tur att Halmstad-bor är så snälla och trevliga! En snäll kvinna på en resturang sa till och med till mig att jag kunde behålla den då de precis hade bytt servis! Mission accomplished!
 
Igår satt jag och letade upp fina ordspråk som jag tänkte ha med i kalendern också. Plus att min bror gav mig en idé till en bild också. Hoppas andra tycker den är lite rolig som jag gör bara, haha. Börjar känna mig upprymd över allt det här. Jag är liksom på väg någonstans nu.
 
Så... Kan ni gissa vad jag ska göra idag?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv