Startsidan   Om projektet   Kontakt Beställ Arkiv  


Affischeringstider

 
Yes yes, nu har jag färdigställt en affisch som jag hoppas få sätta upp på sjukhuset här i Halmstad för att efterlysa folk som kan och vill medverka i och hjälpa mig med mitt arbete! Försöker just nu få tag i en kontaktperson på rätt avdelning som kan godkänna detta åt mig.
 
Jag ger mig själv två veckor med den här affischen och är det ingen som nappat innan det får jag ta till med plan B!
 
De efterlysta möblerna jag skrev om för ett tag sen har jag nog löst nu också! Kom ju på att det står både soffa och fåtöljer arkiverade hemma hos farmor och farfar som jag tänkte fråga om jag får låna. Vad som krävs då är någon, förslagsvis en pappa, som kan köra med och hantera ett påhakat släp på bilen och någon, förslagsvis en pappa här också och/eller en bror, som är stark nog att hjälpa mig att lyfta upp det på flaket också! :)
 
To be continued....

Alternativt något annat

 
Sitter just nu i skolan och funderar över redigeringen. Gråare/mer konstrast?
 
I helgen blir det en andra testfotografering för att testa lite fler ljus osv. Ska även försöka sätta upp ett litet sceneri/lite rekvitsita som ska användas för att se hur det kan se ut.
Det här ska bli bra!

Principen av ett smakprov



Detta är i princip resultatet med dagens, vilket även var den första testfotograferingen. Det var lite kämpigt ett tag då jag tappade bort bilden av resultatet som jag haft i huvudet så länge, men efter ett tag tog det sig ändå. Jag insåg nog till slut att alla bilder kommer att se annorlunda ut i vilket fall som eftersom innehållet i bilderna kommer att variera. Rekvisita och även personer kommer att "bytas ut" för varje gång så att alla bilder inte ser likadana ut.
 
Just nu sitter jag och velar fram och tillbaka angående kontrast, ljusflimmer, blixtplaceringar, slående eller liggande format, etc etc. På handledarmötet, som jag hade med min lärare imorse, poppade det upp lite fler frågeställningar än jag redan hade (vilket jag egentligen inte trodde var möjligt). Jag har till exempelt börjat fundera på vilka personer boken ska "innehålla", liksom lite mer specifikt. Tanken att det ska vara folk som har erfarenhet av just prostatacancer, har slagit mig. Det kan vara nära och kära till en med sjukdomen, eller till och med den sjuka själv. Personerna kan då få berätta sin berättelse som de har och detta resulterar i en text till varje bild, vilket kan göra boken mer intressant. Det blir heller inte "bara en fotobok" utan även något att läsa.
 
Nästa att-göra-punkt blir att boka in en till testfotografering för att klargöra och verkligen bestämma mig för hur det ska se ut - alltså hur blixtrarna ska falla på personen och vad jag ska ha för rekvisita/scenerier etc.
 
Skall även ta kontakt med ett tryckeri som jag hoppas hjälpa mig lite på traven. Jag kanske ska nämna att jag slår ihop detta med kursen Småföretagare, som jag tar också. Detta kommer hjälpa mig och ge mig en inblick i hur jag skall gå tillväga med att visa upp mig/min produkt och hur jag skall klara av det finansiellt då det är väldigt dyrt att trycka böcker.
 
Så denna kväll kommer att spenderas med mycket tänkande överblickande, vill jag lova!

The perfekt mustasche

Denna dag har jag införskaffat mig den perfekta mustasch för vad som komma skall! Hoppas den känner pressen. På att se perfekt ut. Prestera perfekt. Sitta perfekt. Hoppas den känner pressen.

På torsdag bär det av för den första testfotograferingen. Ljuset ska kollas, märkas ut och kommas ihåg till nästa gång. Scenerier ska kommas på och tänkas ut. Kläder. Känsan i bilderna. Allt skall vara genomgående.
Velar fortfarande mellan kostym eller jeans och t-shirt. Sistnämnda blir mer avslappnat och casual, medan kostym blir mer (förhoppningsvis) humoristiskt.

Började fundera på modellerna också. Endast vuxna? Barn och vuxna? Endast män? Blandat? Spelar det någon roll? Vilken skillnad blir det? Ska fortsätta brainstorma så får time tell, helt enkelt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv