Startsidan   Om projektet   Kontakt Beställ Arkiv  


Man ska aldrig ge sig förrän man kommit hela vägen in i mål

 
Jag erkänner, jag är skyldig min lilla blogg här en ursäkt, kanske till och med hela projektarbetet. Jag har varit dålig på att uppdatera, på att informera och på att hålla liv i allting. Det har varit mycket senaste tiden; praktik i Stockholm, arbeten, prov, mycket plugg, fotograferingar, redigeringar, väldigt mycket. Mycket annat som tagit min tid ifrån mig.
 
Det här med att starta upp ett UF-företag har varit något av det bästa och det värsta i hela mitt liv, tror jag nog. Jag har genom detta lärt mig att det är sånt här jag vill hålla på med när jag blir stor, entreprenörskap, uppstartande, tänkande och skapande. Men jag har också lärt mig att det är mycket svårare än det ser ut att vara. Det gäller att lägga ner så mycket tid och engagemang på det från början till slut. Jag hade tiden och engagemanget i början, in på mitten, sedan sjönk det, det var då alla andra måsten i livet kom in och rubbade planerna. Jag ska inte säga att det är omöjligt, långt därifrån! Men jag insåg nog inte själv från början just hur svårt det skulle vara.
 
Det har varit ett grymt år, jag har haft hur roligt som helst! Det är nästan magiskt att få se sin egen idé komma till liv. Att få vara med redan från planeringsstadiet till att sedan hålla det i handen. Det som först bara var en tanke kan faktiskt ligga framför dig på bordet så länge du ger fan i att du ska klara det! När jag först fick lilla dummien av min kalender fick jag en liten surrealistisk klump i magen, en känsla så nervkittlande och så läskig på samma gång. En smärre adrenalinkick som triggade igång mig än mer. Gladare människa fick man nästan leta efter.
 
Senaste stoppet på UF-/projektarbetsresan var ju mässan Våga Vara Egen 2013 och trots att försäljningen inte gick som jag hoppades var det en otrolig upplevelse! En jätteerfarenhet som jag lärt mig så mycket av, både affärsmässigt och personligt. Erfarenheterna tar överhanden i det här året över alla nervösa klumpar i magen, trötta kvällar och väntande dagar - allting har varit värt det.
 
För att så smått summera av det hela: om du är en person som letar efter att få din idé att bli verklighet, är ambitiös och engagerad, har tid och ork, tycker det är roligt med att skapa ditt eget, få göra något från grunden precis som du vill att det ska se ut i slutändan så kan jag starkt rekommendera att starta upp ett UF-företag (eller "vanligt" företag för dig som inte går i skolan). Det är visserligen inte slut riktigt än, men nu, så här efteråt, känner jag mig så glad och så stolt över mig själv som klarat av det här. Ett av de bästa val jag gjort i mina snart 19 år i livet har varit att starta upp ett UF-företag.
 
Man ska aldrig ge sig innan man kommit hela vägen i mål.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv